Gemlik Mantolama

Bursa Gemlik mantolama
Bursa- Gemlik Mantolama : Dış cephe mantolama işleri
Mantolama adı verilen Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri nedir
Dış Cephe Mantolama, sadece ısı yalıtım değil, Ayrıca ses yalıtımı da sağlamaktadır. Dış Cephe Mantolama yönteminde kullanılan yalıtım levhası, ses yalıtımı konusunda da gayet başarılıdır. Bu şekilde dışardan gelen seslerin yapı içerisine girmesi engellenmiş olur, aynı şekilde içerdeki seslerin dışarıya çıkması da engellenmiş olacaktır. Özellikle gürültülü ve kalabalık alanlarda bulunan yapılarda çok işe yarayacak olan mantolama yöntemi, yalıtım konusunda tam bir uzmandır. Mantolama işlemi yapılmadan önce iyi bir plan cetveline ihtiyaç vardır.
Gemlik Dış cephe mantolama
a ile oratalama olarak %50 ile %60’lık ısı yalıtım tasarrufları sağlanabilmektedir. Dış cephe mantolama ile ev ekonomisine, ülke ekonomisine fayda sağlamakla birlikte uzun vadeli olarak doğaya sağlayacağı faydalarda göz ardı edilmemelidir.
NEDEN MANTOLAMA
Yurdumuzda yıllık enerji tüketiminin %37’si sanayide, %22’si ulaştırmada, %5’i tarımda, %3’ü diğer sektörlerde ve %33’ü konutlarda tüketilmektedir. Konutların ise maalesef sadece %5’i uygun ve doğru şekilde izole edilmiş durumdadır. Burdan da anlaşılacağı üzere %28 lik bir bölüm halen enerjisini boşa harcamaktadır.
MANTOLAMANIN AVANTAJLARI
- Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb.. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engeller.
* Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler.Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 oC kadar çıkabilmektedir.
* Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden korunur.
* Yoğuşma riski en aza indirilir.
* Hem ısı hem de su yalıtımı sağlar
* Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlar.
* Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı olmaz, bu sayede konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş olur.
* Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlar.
* Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.
İLETİŞİM FORMUNU KULLANARAK BİZE YAZABİLİRSİNİZ.
Mantolamadan beklenen en önemli unsur ısı yalıtımı sağlamasıdır. ısı yalıtımı da, kışın ısınma , yazın da ısı seviyesini düşürmek gayesiyle yapılan masrafların genel bir oranla % 50 tasarruf edilmesini sağlar. Mantolamanın en kaliteli malzemeler ile yapılması da son derece önemlidir.
Akrilik sıva kaplamaması kullanılan uygulamalar fileli mantolama uygulamalarına kıyasla uygulanması daha pratik olan kaplamalardır. Akrilik sıva kaplaması ile yapılan bina mantolama elastik özelliğe sahip olması sebebiyle sıcak soğuk iklim farklarından kaynaklanan ısı dalgalanmalarından etkilenmemektedir.
Bina mantolama işlerinde yapılması gerekli olan ilk iş cephe yüzeylerinde dökülmeye yüz tutan bölgelerdeki boya veya bozulan sıva kazınıp, delinmiş kısımlar kapatılarak mantolama uygulanacak yüzey sağlam bir hale getirilir.
Mantolama: En basit anlamımızla binayı kat kat giydirmek demektir. Dış cephenizi ısı yalıtım sistemiyle kaplıyoruz. Böylece eviniz yazın serin kışın ise sıcak oluyor. Böylelikle kışın ısınmak için harcayacağınız gider azalmış oluyor. Bu sayede havaya ve çevreyi de daha haz kirletmiş oluyorsunuz. Mantolama sayesinde binanızın ömrü de uzar. Değeri artar.
Isı Yalıtımı Nedir?
Binalarımız kışın soğur, yazın ise ısınır. Kışın kömür, doğalgaz gibi yakıtlar kullanarak evimizi soğumaması için ısıtır; yazın ise ısınan evimizi klimalarla soğuturuz.
Isı yalıtımı kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında, ısı geçişii azaltan önlemler almaktadır.
Isı yalıtımı binada yalıtım sağlanması için dış cepheye uygulanan bir sistemdir. Isı yalıtımı ile hem kendiniz hem de çevreniz için fayda sağlarsınız. Tekniğine uygun bir ısı yalıtımı uygulaması %50 enerji tasarrufu demektir! Birbirinden estetik dış cephe ısı yalıtımı sistemleriyle binanızın görünümünü güzelleştirirken yapının korunmasına da katkı sağlarsınız.Bölgemizin iklim şartları nedeniyle montolama zorunluluk haline gelmiştir. Binanın uzun ömürlü olmasını sağlamak ısı için tüketilen yakıttan tasarruf ederken aynı zamanda da doğayı korumak için tecrübelerimizden uzman kadromuzdan fiyat almadan başka yere yaptırmayınız.
Mantolama sıvası
Son yıllarda ısı yalıtım bilincinin artması, yasal zorunluluklar, enerji tasarrufu ve vergi avantaları gibi nedenler yalıtım sektörünü hareketlilik getirmiştir. Bu hareketlilik kısa sürede yeni organik ve inorganik yalıtım malzemelerinin ve uygulama tekniklerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.
Isı yalıtım sıvaları da bu hareketlilik neticesinde popüler olmuş, sektör içerisinde hızla yayılmış ve beraberinde tartışmaları da getirmiştir.
ISI YALITIM MALZEMELERİ
Bitişik yapı malzemelerinin ısı iletim direncini artırmak ya da dışarıya kaçan ısı miktarının minimuma indirmek için kullanılan TS 825 ve Alman DIN 4108 normlarına göre ısı iletim katsayısı 0,060 kcal/mh oC değerinin altında olan malzemelere ısı yalıtım malzemesi, bu değerin üzerinde kalan malzemeler de yapı malzemesi olarak adlandırılmaktadırlar. Isı yalıtım malzemeleri yapıların duvar, çatı ve döşemelerini oluşturan yapı elemanlarında ve tesisat sistemlerinin yalıtımında kullanılabilirler. Bu malzemeler ile birlikte pencerelerde kullanılan nitelikli doğramalar ve yalıtım camı üniteleri de etkin ısı yalıtımında büyük önem taşımaktadır. En iyi ısı yalıtım malzemelerini net bir şekilde seçebilmek için ısı yalıtım malzemelerinin özelliklerini iyi bilmek gerekmektedir.
ISI YALITIM MALZEMELERİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ
Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır.
Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır.
Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır.
Su ve nem absorbe etme özelliği olmalıdır.
Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır.
Çürümeye karşı dayanıklı olmalıdır.
İlk özelliğini kaybetmemelidir.
Yanıcı olmamalıdır.
Uzun ömürlü olmalıdır.
Taşımaya elverişli ve insan sağlığına zarar vermemelidir.
Ekonomik ve temin edilebilir olmalıdır.
BİNA YALITIMINDA KULLANILAN ISI YALITIM MALZEMELERİ
Dış duvarlarda yapılacak ısı yalıtımı için malzeme seçimi ve seçilen malzemenin kalınlığı önemli iki faktördür. Seçilecek malzemenin bünyesine kesinlikle su almaması gerekmektedir. Ayrıca buhar difüzyon direncinin yüksek olması, basınç ve darbe dayanımı, sıcak tutuculuk ve ısı iletim katsayısı gibi kriterler de önem arz etmektedir.
Cam Yünü
Ergimiş camın çeşitli yöntemlerle lif haline getirilmiş halidir. Hammaddesinin esasını silis kumu oluşturmaktadır. Bakalitli ve bakalitsiz olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır.
1- Bakalitli Cam Yünü
Yoğunluk : 10/80 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : +230 oC ye kadar.
Isı İletim Katsayısı : 20 oC ortalama sıcaklık için 0,040 W/mK
Su Buhar Geçişi : 542 µgm/Nh
2-Bakalitsiz Cam Yünü
Yoğunluk : 130 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : +555 oC ye kadar.
Isı İletim Katsayısı : 50 oC ortalama sıcaklık için 0,045 W/mK
Taşyünü
Bazalt, kireç taşı, dolomit gibi gibi minerallerden elde edilen lifli ısı yalıtım malzemeleridir. Yüksek ve düşük yoğunlukta olmak üzere iki çeşit üretilmektedirler.
1- Yüksek Yoğunluklu Taşyünü
Yoğunluk : 100 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : 0 / 800 oC
Isı İletim Katsayısı : 50 oC ortalama sıcaklık için 0,043 W/mK
Su Buhar Geçişi : 542 µgm/Nh
2- Düşük Yoğunluklu Taşyünü
Yoğunluk : 33 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : 0/800 oC
Isı İletim Katsayısı : 50 oC ortalama sıcaklık için 0,043 W/mK
Su Buhar Geçişi : 542 µgm/Nh
Genleştirilmiş Polistren ( EPS ) Isı Yalıtım Levhaları
Polistren sert köpük yapay organik bir izolasyon malzemesidir.
Yoğunluk : 15/30 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : -100 / +80 oC arası.
Isı İletim Katsayısı : 10 oC ortalama sıcaklık için 0,033 W/mK
Su Buhar Geçişi : 25 µgm/Nh
Extrüde Polistren ( XPS ) Isı Yalıtım Levhaları
Polistren sert köpüğün banttan çekilerek üretilen tipidir.
Yoğunluk : 45 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : -60 / +75 oC arası.
Isı İletim Katsayısı : 10 oCortalama sıcaklık için 0,026 W/mK
Su Buhar Geçişi : 0.15 / 0.075 µgm/Nh
Poliüretan Köpük
Poliüretan iki kimyasal maddenin (poliol ve izosiyonat) karşımları arasında havanın yardımıyla köpürüp sertleşmesinden elde edilen plastik esaslı bir köpüktür.
Yoğunluk: 50 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : -180 / +110 oC arası.
Isı İletim Katsayısı : 10 oC ortalama sıcaklık için 0,046 W/mK
Su Buhar Geçişi: 0 µgm/Nh
Fenol Köpüğü
Fenol, formaldehit bakalitine anorganik şişirici ve sertleştirici maddeler katılarak elde edilmektedir. Muhtelif yoğunluklarda sert fakat kırılgan, küçük gözenekli ve yüzeyi sürtünmeyle tozlaşan bir yapıya sahiptir.
Yoğunluk : 30/35 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : -180 / +120 oC arası.
Isı İletim Katsayısı : 0,04 W/mK
Su Buhar Geçişi : 6.8 µgm/Nh
Cam Köpüğü
Cam köpüğü levhalar, çok sert basınca dayanıklı, kolay kırılabilen, sürtünmeye dayanıksız, yüzey sürtünmesi ile kolay tozlaşabilen ısı yalıtım malzemesidir.
Yoğunluk : 135 kg/m³
Kullanım Sıcaklığı : -260 / +430 oC arası.
Isı İletim Katsayısı : 10 oC ortalama sıcaklık için 0,046 W/mK
Su Buhar Geçişi : 0 µgm/Nh
TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN BAZI YALITIM MALZEMELERİ
- Camyünü : ( TS 901 – EN13162 )
- Taşyünü : ( TS 901 – EN13162 )
- Expande Polistren (EPS) : ( TS7316 – EN13163 )
- Extrüde Polistren (XPS) : ( TS11989 – EN13164 )
- Poliüretan Köpük (PUR) : ( TS EN 13165 )
- Cam Köpüğü : ( TS EN 13167 )
- Fenol Köpüğü : ( TS 2193 – EN 13166 )
- Polietilen Köpük : ( TS 418 – EN 12201 )
- Mantar Levhalar : ( TS 304 )
- Ahşap Lifli Levhalar : ( TS 304 )
- Ahşap Yünlü Levhalar : ( TS EN 13171 )
- Genleştirilmiş Perlit (EPB) : ( TS EN 13169 )
- Genleştirilmiş Mantar (ICB) : ( TS EN 13170 )
İTHAL EDİLEN BAZI YALITIM MALZEMELERİ
- Seramik Yünü
- Melamin Köpüğü
- Poli İzosiyonat Köpük
- PVC Köpük
- Vermikulit
- Elastomerik Kauçuk Köpüğü
- Knauf Vidipan
- Aqua Panel Meşli Çimento Bazlı Yalıtım Malzemeleri