GEMLİK Doğalgaz Firmaları ,Tesisat Proje, ve mühendislik işleri
Bursa Gemlik, Küçük Kumla, Kurşunlu, Gemsaz doğalgaz tesisat işleri abonelik proje firmaları.
Bina içi Doğalgaz tesisatının çekilmesi, evinize radyatörlerin montajı, sıcak su tesisat boruların çekilmesi konusunda uzman ekimizle, işçilik ve kullanacağımız malzemeden memnun kalacağınıza şimdiden teminat veriyoruz.
Ev ve işyerinizin radyatör montajında size yapılacak işin keşfini çıkarıyor, ürün ve malzeme alternatifleriyle birlikte çeşitli seçenekler sunuyoruz.
Binalarınıza, konutlarınıza, işyerlerinize komple tesisat çekilmesi,radyatörlerin takılması işlerinizde siz değerli müşterilerimizin yanındayız..

Bursa Gemlik, Küçük Kumla, Kurşunlu, Gemsaz doğalgaz tesisatı işleri abonelik proje
Doğalgaz tesisat sisteminizi ücretsiz keşif yaparak uyguluyoruz ve gaz açımına kadar tesisat işlerinizi üstleniyoruz.
Doğalgaz Tesisatı
Kalorifer Tesisatı yapımında dikkat edilmesi gereken bir çok püf noktalar vardır. Bunlara dikkat edilmez ise ısınamama sonucu üşüme, gereğinden fazla ısınma sonucu fazla faturanın gelmesi, tesisatın düzgün yapılmaması sonucu su kaçakları meydana gelebilmektedir.Bu da gereksiz bir çok maliyeti , zahmetli tadilat işlemlerini tekrardan yapılmasına yol açmaktadır. İstanbul’un Tesisatçısı Isı Doğalgaz Ve Isı Sistemleri Firması olarak gerek mühendislik hizmeti sayesinde gerekse yetkili ve deneyimli ustalarımız sayesinde yukarıdaki aksaklıları minimuma indirgedik. Bu sebepten dolayı Kalorifer tesisatı yapımında İstanbul’un Tesisatçısı Isı olarak en çok dikkat ettiğimiz konuların başında kombi yeri seçimi gelmektedir. Hesaplı ve uygun fiyatlı doğalgaz tesisatı istiyorsanız;; Bize ulaşıp çok daha uygun fiyatlardan doğalgaz tesisatı yaptırabilirsiniz
İLETİŞİM FORMUNU KULLANARAK BİZE YAZABİLİRSİNİZ.
Günümüzde uygulanmakta olan en avantajlı kaloriferli ısıtma tesisatı kombi tesisat tır. Sürekli kullanılan mekânlarda (ev, işyeri, okul gibi), bina izolasyonu uygun olduğu takdirde, en ekonomik, en sağlıklı ve ortada hiç boru veya radyatör olmadığı için en estetik sistemdir. Kombi ısıtma sistemi, esnek dizaynı, kolay kurulumu ve ekonomik tüketimi tüm mekânlar için ideal çözümdür. Kombi ısıtma tesisatında her türlü yakıt kullanılabilir. Kombi tesiat temizliği de ısınma için büyük öenm taşıyan değerlerdendir. Kombi tesisat temizleme açısından problemlerle de firmamız gerekli çalışmayı yapmaktadır.
- Doğalgaz projelendirme,
- Bina ana kolon tesisatı,
- Daire içi gaz tesisatı,
- Merkezi ısıtma sistemi,
- Yerden ısıtma sistemi,
- Kombi tesisatı,
- Kat kaloriferi tesisatı,
- Radyatör tesisatı,
- Yerden dağıtma (Cross-link) tesisatı
Bursa Gemlik Doğalgaz Tesisat Proje Firmaları ve ustaları
Doğalgaz tesisatı uzun süredir ülkemizde ve dünyamızda yaygın olarak kullanılır. Doğa dostu bu ısınma sistemi çoğu yerde kullanılmaktadır. Kullanılan alanın temiz kalmasını sağlarken çevreye de zarar vermez. Fakat doğalgaz tesisatı kurma işlemi yapılırken dikkatli olunmalıdır. Eğitimli kişiler tarafından kurulum yapılmalıdır. Eğer bu sistem doğru kullanılırsa insan hayatını büyük derecede kolaylaştırır. Doğalgazın rengi kokusu yoktur. Ve insanlara zarar vermez. İçinde metan, etan, propan gibi gazlar bulunur. Doğalgaz zehirli olmasına rağmen hava ile karıştığında patlar. Kuru gaz yapısına sahiptir. Kazanların verimi yüksektir.
Doğalgaz tesisatı yapılırken; tesisat borularının gidiş yönüne dikkat edilmelidir. Kısa ve az miktarı dönül yapılmaya dikkat edilmelidir. Doğru radyatör seçimi yapılmalıdır. Kullanılacak alanın büyüklüğüne göre radyatör büyüklüğü seçilmelidir. Radyatörlerin sayısını da alanın büyüklüğüne ayarlamalısınız. Kombinin koyulacak yeri doğru seçilmelidir. Doğalgaz hava ile temasında oldukça tehlikeli bir maddedir. Bundan dolayı kurulum işlemi işi bilen kişiler tarafından yapılmalıdır. Kurulum aşamasından sonra çıkan hatalar çok tehlikeli ve düzeltmesi zor olabilir. Doğalgaz tesisat sistemin en özellik su dolaşımıdır. Tesisatların kısa döşenmesine önem verilmelidir. Kombi korumalı bir yerde olmalıdır ve önü açık olmamalıdır. Kombi balkonda olursa ömrü azalır. İnşaat halindeyken boruların içine kum, toz gibi şeyler kaçmamasına dikkat edilmelidir. Vanaların bağlanmalarına dikkat edilmelidir. Kaynak sıkıntılarının yaşanmaması için kaynağın iyi yapılması gerekmektedir. Böylece ilerde yapılacak sorunlar engellenmiş olur. Doğalgaz tesisatı kurulumu yapılırken kaliteli malzeme kullanmakta oluşacak sorunların için önceden alınan bir önlemdir. Doğalgaz her ortamda yaygın olarak kullanılan bir sistemdir. İnsan hayatını kolaylaştırır fakat iyi döşenmesi gerekir aksi halde çok tehlikeli olabilir. Bundan dolayı evinizde doğalgaz kullanacaksanız tesisat işlemi yapılırken titiz davranılmalı ve işi uzmanları ile anlaşılmalıdır.
Isınmak her ortamın ihtiyacıdır. Bundan dolayı doğalgaz oldukça popüler olarak kullanılmaktadır. Temiz ve tehlikesi az olan bir ısınma aracıdır. Ama iyi kurulum yapılamazsa sonuçları büyük ve geri dönüşsüz olabilir. Bundan dolayı tesisat işlemleri yapılırken uzman ve deneyimli kişilerde çalışmak gerekir. Ve bazı faktörlere dikkat edilmelidir.
Doğalgaz Tesisatı Kurulum Ve Seçenekleri
Son on yıldır ülkemizde de kullanım alanı yaygınlaşmaya başlayan doğalgaz sistemleri bir çok ilin merkezi yaşam alanlarında tercih edilmeye başlanmıştır. Bunun yanında halen doğalgaz altyapısı oluşmamış bölgelerde de bu alana yönelik yapılan çalışmalar devam etmektedir. Kullanım kolaylığı olarak diğer yakıtlardan çok daha avantajlı olan doğalgaz sistemleri, bunun yanında çevre temizliği ve sağlık açısından fark yaratır. Bunun yanında yanma verimi de yüksek olan bu sistemlerin Lpg benzeri patlama tehlikeleri ve basınç tesirleri yoktur. Homojen yapısı sayesinde farklı bölgeleri aynı ısıda tutmanız daha kolay ve uzun sürelidir.
Her ne kadar tehlikesiz ve kolay kullanımlı olduklarından bahsetsek de her sistemin olduğu gibi doğalgaz tesisatlarının da bazı tehlikeleri olup dikkat edilmemesi veya sağlıksız kurulum ve kullanım halinde bazı felaketlere yol açılabileceğinden bahsetmemiz gerekir. Buna göre ilk olarak doğalgaz hattı kurulacak binanın yeni inşası sırasında bu bağlantıların bina yanı çekilmesi işlemlerinin imkan var ise kontrolünün yapılması gerekmektedir. Ancak bu işlemler genellikle belediyelerle anlaşmalı doğalgaz şirketleri tarafından yapılmakta ve bu şirketlerin bu hizmetten sorumlu birimleri bulunmaktadır. Bu durumda yoğunlaşmanız gereken nokta bina önüne kadar getirilmiş doğalgaz hattının binaya kurulması işlemidir.
Genel olarak bu doğalgaz tesisatı kurulum faaliyeti için bir işlem sırası belirlersek, öncelikle kurulacak tesisatın vana ve boruları için geçiş yerleri belirlenerek duvarların hangi noktalardan delineceği kararlaştırılmalıdır. Daha sonra bu hesaplamalar ile ölçüleri alınan boruların kelepçeler ile sabitlenmesi yapılır. Yakıcı nitelik taşıyan cihazların vana ve makaronlu flexlerinin montajlaması da bundan sonra gelir. Boruların geçişi için açılan duvar delikleri alçı yardımıyla kapatılır ve sayaç bağlantı noktalarında bulunan test nipeli sayesinde U manometreleri ile de bir ön test yapılır. Daha sonra da gaz açımı için yetkili kişilerin gelerek test yapması gerekir. Bu test yapıldıktan sonra gaz açımı için onay verilmemesini gerektirecek eksiklere bakacak olursak :
-Yakıcı cihazların bulunduğu alanların havalandırması için menfez bulunmaması,
-Cihaz kurulumunun hatalı olması,
-Baca çıkışının yeterli temizlikte ve açıklıkta olmaması,
-Vanaların yakıcı cihazlardan çok uzakta olması gibi problemler tespit edildiğinde gaz açımı yapılmaz.
Bu tarz tehlikeler ve problemlerle karşılaşmamak için işinde ehil olmuş doğalgaz tesisatçıları ile çalışarak sağlığınız, güvenliğiniz ve ekonominiz açısından kendinizi sağlama almanız yararınıza olacaktır.
Kalorifer Tesisatı
Kalorifer tesisatı, kış aylarında bulunulan ortamlarda uygun sıcaklığın sağlanabilmesi için son derece dikkat edilmesi gereken sistemlerdir. Kalorifer tesisatında yapılacak hatalar ortam sıcaklığının dengesizleşmesine ve yeterince ısıtamama veya gereğinden fazla ısıtma gibi sıkıntılara yol açacaktır. Bu durum da kullanıcılara yüksek faturalar olarak dönüş sağlayacaktır. Peki bu tarz sıkıntılara düşmemek için nelere dikkat edilmelidir? Bu yazımızda kalorifer tesisatı hakkında dikkat edilmesi gereken noktalara değineceğiz.
Kalorifer tesisatı yapılırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta tesisat borularının gidiş yönüdür. Tesisat yönü belirlenirken boruların mümkün olduğu kadar kısa ve az dönüşlü bir şekilde yapılmasına dikkat edilmelidir. Bu noktaya dikkat edildiği zaman ısı kaybı oluşmaz ve hem ısınma miktarı artar hem de tasarruf sağlanır.
Kalorifer tesisatından optimum şekilde faydalanmak için dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta radyatör seçimidir. Radyatörler odaların büyüklüklerine, ısı kaybetme miktarlarına ve kullanım durumuna göre belirlenmelidir. Bir odada gereğinden fazla sayıda radyatör kullanılırsa gereksiz fazla ısınmalar meydana gelecektir. Aynı zamanda yüksek faturaların gelmesine yol açacaktır. Gereğinden az sayıda kullanıldığında ise odada yeterli ısınma gerçekleşmeyecektir. Bu nedenle her oda için en uygun radyatör sayısı işinde ehil firmalardan destek alınarak belirlenmelidir.
Kalorifer tesisatı yapılırken son olarak kombi yeri seçiminin doğru yapılmasına dikkat edilmelidir. Kombinin banyo ya da mutfağa yakın olması bir ev için son derece önemlidir. Kombi banyo veya mutfağa ne kadar uzak olursa, o kadar su sarfiyatı artar. Bu durum da, sıcak suyun ulaşması için kombinin daha fazla çalışacağından gaz sarfiyatının da artmasına neden olacaktır. Tasarruf sağlamak için oldukça önemli bir nokta olan kombi yeri seçimi kalorifer tesisatında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biridir.
Üç farklı kalorifer sistemi uygulaması vardır. Bunlar;
- Bakır boru hat kaloriferi sistemi,
Yerden ısıtma sistemi,
Yerden dağıtma sistemi.
Bir binada hangi kalorifer sistemi uygulanacağına karar verirken şu üç noktaya dikkat edilmelidir:
- Binanın izolasyon yapısına,
Binanın veya dairenin kullanılır halde olup olmadığına,
Isıtma işleminin ne kadar süre ile yapılacağına,
Ortamda kalorifer tesisatından yüksek verimde faydalanabilmek için değindiğimiz bu noktalara son derece dikkat edilmelidir. Aynı zamanda firma tercihi yaparken kaliteli, işinde ehil firmalar tercih edilmelidir.
Kalorifer Petekleri Ve Çeşitleri
Kalorifer petekleri döşenirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Kalorifer petek çeşitlerine geçmeden önce biraz bunlara değineceğiz.
Kalorifer peteklerinin seçimi kullanılacak mekanın büyüklüğüne göre seçilmelidir. Çünkü oda sıcaklığı mekanın büyük ya da küçük olması ile orantılıdır. Odada kullanılacak petekleri mekanın büyük ve küçüklüğüne göre ayarladığınızda hem yeterli oda sıcaklığını sağlamış olursunuz hem de ekonomik açıdan zarar etmezsiniz. İhtiyaç olmadığı takdirde odada fazla petek kullanmak bütçenize zarar verecektir. Az petek kullanmak ise mekanın yeteri kadar ısınmasını sağlamayacaktır.
Kalorifer peteklerinizi döşerken öncelikli olarak tesisatı yapılacak boruların gidiş yönü belirlenmelidir. Isı kaybını önlemek ve sıcaklık miktarını artırmak için, boruların yolu kısa ve dönüşü az olarak ayarlanmalıdır.
Kalorifer petekleri döşenirken kombi için de uygun bir yer ayarlanmalıdır. Kombi mutfağa ya da banyoya en yakın konuma konulmalıdır. Kombi bu iki bölüme uzak olduğunda sıcak suyu peteklere ulaştırması zor olur bu durumda harcanan gaz da artar ve cebinize zarar verir.
Döküm petekler ve panel petekler olmak üzere iki çeşit radyatör bulunmaktadır. Döküm petekler döküm yöntemi ile yapılmaktadır. Ülkemizde uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Görüntü açısından biraz kaba; estetik olmayan bir görüntüsü vardır ancak paslanmaya karşı en dayanıklı olan petek çeşitleridir. Bölünebilen, dilimli bir yapısı vardır. Mekanın büyük ya da küçüklüğüne göre az veya çok dilimler tercih edilebilir. Döküm petekler ısıyı iletmek konusunda oldukça başarılıdır. Estetik açıdan olmasa da sağlamlık ve ısı iletim özelliği tercih sebebidir.
Panel petekler ise sac malzemelerinden üretilir. Görüntüsü döküm peteklere göre oldukça estetiktir. Panel petekleri seçerken kullanılan sacın paslanma süresinin geç olmasına ve ısıyı yayma özelliğinin olmasına dikkat edilmelidir. Panel petekler döküm petekler kadar uzun ömürlü değildir. Ancak günümüzdeki firmalar ömürlerini uzatmak için çabalamaktadır. Sacları çok ince olduğu için petekler çabuk ısınır ve çabuk soğur. Isı iletme özellikleri güçlü olduğu için döküm peteklere göre ısıtma gücü daha yüksektir. Panel petekler dilimli bir yapıya sahip değildir. Bu da demek oluyor ki döküm peteklerdeki gibi; mekanın boyutuna göre peteğe ekleme ya da çıkarma yapılmaz.