Gemlik ‘te led aydınlatma , led armatür, led lamba, led ışık işlerinizi kendi kadromuzla yapıyoruz.
Aydınlatma dünyasının geleceği olarak gelişimine hızla devam eden LED, kelime olarak Light Emitting Diode – Işık Yayan Diyot’un baş harflerinden oluşmaktadır. LED, elektrik enerjisini ışığa dönüştüren yarı iletken bir devre elemanıdır.
LED Lambalar (Light-Emitting Diode) lambalar: Yarı iletken madde üzerinde elektronların hareketi ile elektrik üreten LED lambalar oldukça yüksek ömürleri (100.000 saat), sıfır ısı üretimleri ve zararlı madde içermemeleri ile ün salmış durumdalar.
Hangi LED lamba size uygun, kaç watt LED lamba ne kadar ışık verir? Standart 25 wattlık ampüllerın ışık şiddetini 3w’lık LED lambalar ile (220 lümen) elde edebilirsiniz. Diğer standart ampül- led ışık denkliği özetle: 40 watta 5w (420 lümen), 60 watt’a 11-12 w (720 lümen), 75 watt’a 13-18w (930 lümen), 100 w’a 18-23 watt (1300 lümen).
LED lamba avantajları: Standart ampüllerin watt başına 10 lümen, florasan lambaların 63 lümen, beyaz LED’lerin ise 70 lümen ışık şiddetine erişebildikleri düşünülürse ve LED lambaların uzun ömürleri ile oldukça avantajlı oldukları söylenebilir. Piyasada watt başına 130 lümen ışık şiddetine bile erişebilen LED’ler mevcuttur. LED lambalar diğer lambaların aksine ısı veya neme karşı duyarlı değildirler ve prize dokunur dokunmaz tam kapasite ışık verirler. Darbelere dayanaklı olan LED lambalar çok düşük miktarda ısı üretirler. Düşük elektrik tüketimi ile özellikle ticari işletmeler için kısa sürede masrafını karşılayıp amorti edebilir.
Led Aydınlatma Nerelerde Kullanılır?
Son yıllarda ledlerde mavi ışığın kullanılması ile RGB (Red Green Blue -Kırmızı Yeşil Mavi) aydınlatma özelliği mümkün hale gelmiş, led kullanım alanları genişlemiştir. Bunlardan en önemli led aydınlatma kullanım alanları:
Ofisler,
Sokak ve meydanlar,
Bina dış cepheleri,
Fabrika, üretim tesisi ve işyerleri,
Park bahçelerde,
Otoban ve yollar,
Reklam tabelaları,
Tarihi bina, köprü ve anıtlar,
Toplu konutlarda site içi aydınlatmalar,
Trafik sinyalizasyonları,
Televizyon ve telefon aydınlatmaları,
Otomotiv sanayinde iç ve dış aydınlatma,
Gemicilik, tekne, uçak sanayi,
Halı sahalar,
Benzinlikler,
Tenis kortlarıdır.
Led Aydınlatma Avantajları Nelerdir?
Led aydınlatma diğer aydınlatma elemanlarıyla karşılaştırıldığında birçok avantaja sahiptir. Öncelikle uzun ömürlü olan ledler yüksek dayanıklılıkları ve düşük enerji harcamalarıyla dikkat çekerler. Farklı renk üretme seçenekleri ile kullanım alanlarında çeşitlilik sağlarlar. Diğer led aydınlatma avantajları ise şöyledir:
Öncelikle doğal ışık yaratırlar.
Geleneksel ışık kaynaklarından daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
000 saat ömrü vardır.
Led aydınlatma sistemleri anında çalışma özelliğine sahiptirler.
Düşük güç tüketimi ve ısı dağıtma özelliği vardır.
Dim (ışığın kısılıp açılabilmesi) olanağına sahiptir.
Enerji tasarrufu sağlar ve bakıma ihtiyaç duymaz.
Led aydınlatma sistemleri şoka dayanıklıdır.
Led aydınlatma sistemleri cıva içermez, çevre dostudur.
Geniş tasarım olanakları vardır.
Çok düşük sıcaklık ve ışık kirliliği değerlerine sahiptir.
Led aydınlatma sistemleri hem iç mekanda hem de dış mekanda suya dayanıklıdır.
Yüksek yoğunluk, kontrast ve parlaklık verir.
Göz alıcıdır, tasarımıyla dikkat çeker.
Zararlı gaz barındırmadıkları için güvenlidirler.
Yanma veya çarpılma tehlikesi olmadığı için dokunulması yasak değildir.
Led Aydınlatma Fiyatını Belirleyen Faktörler Nelerdir?
LED aydınlatma fiyatları kullanım alanlarına, kaç sıra led kullanılacağına, modeline, gücüne, verimliliğine, ışık akısı ve renklerine göre değişiklik gösterir. Led fiyatları üretim yapan firmanın harcadığı maliyetlere göre şekillenir.
İlk olarak 1907li yıllarda keşfi yapılmış bu ışıklar, esas gelişimi 1990lı yıllardan itibaren göstermiştir. Çünkü ilk keşfedildiğinde sadece kırmızı ışık yaymaya yarıyormuş, 1990lı yıllardan itibaren sarı, beyaz, mavi ve yeşil ışık üretmeye imkân vermiştir.
Normal ampul ve tasarruflu ampullerden sonra en son teknolojik buluş olan LED lambalar, az enerji ile uzun süre ışık enerjisi elde etmemizi sağlarlar. Ultraviyole ışın yaymadıkları için de insan sağlığına hiçbir zararları bulunmamaktadır.
LED
LED (“Light Emitting Diode”, Işık Yayan Diyot), yarı-iletken, diyot temelli, ışık yayan bir elektronik devre elemanıdır. 1920’lerde Rusya’da icat edildi ve 1962 yılında Amerika’da pratik olarak uygulanabilen elektronik bir bileşen haline getirildi. Oleg Vladimirovich Losev adlı bir radyo teknisyeni radyo alıcılarında kullanılan diyotların ışık yaydığını fark etti ve 1927 yılında bir Rus gazetesinde LED hakkında buluşlarını yayımladı.
Başlangıçta yalnızca zayıf kuvvetli kırmızı ışık verebiliyorlardı ama çağdaş ledler Görünür ışık, Morötesi, Kızılötesi gibi çeşitli dalga boylarında, yüksek parlaklıkta ışık verebiliyor.
Düşük enerji tüketimi, uzun ömrü, sağlamlığı, küçük boyutu ve hızlı açılıp kapanabilmesi gibi geleneksel ışık kaynaklarına göre bir dizi avantajı vardır. Ancak, biraz daha pahalıdır.
AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ
İç Mekan ve Ofis
Havuz, Peyzaj, Zemin Aydınlatması
Dekoratif Uygulamalar
Cadde ve Şehir Aydınlatma
Animasyon & Görsel Şov
Özel Konsept
ÜRÜNLER
Ürün Portfolyosu
Oem Ürünler
Armatürler
Downlight Armatürler
Projektörler
Sokak Lambası
Zeminden Aydınlatma
Havuz Lambası
Bahçe Spotu
Dmx & Pixel Ürünler
Elektronik Sistemler
FiberOptik
Akla gelebilecek her alanında kullanılan led aydınlatmalar gerek estetik gerek canlılık gerek farkedilirlik açısından yaygın kullanımdadır düşük voltajı sayesinde ışık hacminden bişey kaybetmemektedir ancak faturalarınızda yer kaplamamaktadır. Gerek malzeme tedariği gerekse dizayn hizmeti sağlamaktayız.